Yandex Metrica

Dengeleri değiştirecek! Türksat 5A göreve başlıyor

Dengeleri değiştirecek! Türksat 5A göreve başlıyor

 Türkiye gökyüzün de dengeleri değiştirmeye hazırlanıyor. Türksat 5A uydusu 5 ay süren yolculuğunu tamamladı, yörüngeye ulaştı. Bu hafta göreve başlayacak Türksat 5A, televizyon yayıncılığıyla veri haberleşme hizmetinde Türkiye'yi dünyada yeni "Ku-Band" kullanan öncü ülkeler ligine taşıyacak.

Teknoloji

23.01.2024, 17:34

Türkiye'de haziran ayı içerisinde kritik projenin heyecanı yaşanacak.O projelerden bir, 3 Mayıs'ta yörüngesine yerleşen Türksat 5A uydusu. 5A haziran ayında hizmete alınacak.

5 AYLIK YOLCULUĞUN ARDINDAN YÖRÜNGEYE ULAŞTI

Türksat 5A uydusu, 8 Ocak'ta başarılı bir şekilde ABD’nin Florida eyaletinde bulunan Cape Canaveral Üssü'nden uzaya fırlatıldı. Uydu, beş ay süren yolculuğunun ardından 3 Mayıs'ta, hizmet vereceği 31 derece doğu yörüngesine ulaştı.

Yörüngeye yerleşmesinin ardından Türksat tarafından test çalışmaları süratle başlatılan 5A uydusu, bu hafta Türksat Gölbaşı Yerleşkesi'nde Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun katılımıyla düzenlenecek hizmete alım töreni ile Türkiye'ye hizmet vermeye başlayacak. 

TÜRKİYE'Yİ DÜNYADA ÖN SIRALARA TAŞIYACAK

Elektrikli itki sistemi sayesinde 30 yılı aşkın süreyle TV yayıncılığı ve haberleşme alanlarında hizmet verecek Türksat 5A, televizyon yayıncılığıyla veri haberleşme hizmetinde Türkiye'yi dünyada yeni "Ku-Band" kullanan öncü ülkeler ligine taşıyacak.

Türkiye'nin uzaydaki dördüncü aktif uydusu olacak olan Türksat 5A uydusu ile Türkiye, Avrupa, Asya, Kuzey Afrika, Orta Batı Afrika, Güney Afrika, Akdeniz, Ege Denizi ve Karadeniz'i kapsayan geniş bir coğrafyada TV yayıncılığı ve veri haberleşme hizmeti sunma kabiliyetine de sahip oldu.

31 DERECE DOĞU YÖRÜNGESİNDEKİ HAKLARIMIZI 30 YIL KORUYACAK

31 derece doğu yörüngesinde hizmet verecek olan Türksat 5A uydusu, manevra ömrü ile Türkiye'nin 31 derece doğu yörüngesindeki frekans ve yörünge haklarını 30 yıl boyunca güvence altına alacak. Türksat filosunun en güçlü uydusu olacak olan Türksat 5A, Türkiye'nin derin uzay çalışmalarına da katkı sunacak.

SIRA TÜRKSAT 5B VE 6A'DA

Yapımı süren Türksat 5A uydusunun ise 2021'in ikinci çeyreğinde uzaya fırlatılması planlanırken, Türkiye'nin ilk yerli mühendislik ve tasarımıyla yapılan uydu projesi Türksat 6A ise 2022'de uzaya fırlatılacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading