Yandex Metrica
SON DAKİKA
Çip krizi ile mücadelede 2 dev firma anlaştı! Yeni geliştirilen çipler tedarik edilecek

Çip krizi ile mücadelede 2 dev firma anlaştı! Yeni geliştirilen çipler tedarik edilecek

Dünya'da çip krizi halen devam ederken teknoloji ve otomobil devi olan iki markadan bu krizle mücadele edebilecek düzeyde yeni adımlar geldi. Buna göre Samsung, Volkswagen'e yeni geliştirdiği çipleri tedarik edecek.

Teknoloji

05.02.2024, 17:07

Tüm dünyada Otomotiv sektöründe çip krizinin etkisi oldukça sert bir şekilde hissediliyor. Markalar, yaşanan bu kriz sebebiyle  üretim bantlarını da geçici olarak durduruyor. Fakat Samsung ve Volkswagen bu sorunu aşmaya imkan tanıyabilecek şekilde önemli bir anlaşmaya gitti.

ChatGPT'ye rakip geliyor! Elon Musk ''Grok''isimli yapay zekayı hayata geçiriyor! Haberi Görüntüle

SAMSUNG VOLKSWAGEN'E ÇİP TEDARİK EDECEK

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, şu sıralar çip krizinin ağırlığını hisseden otomotiv sektörünün önemli isimlerinden Volkswagen'e yeni geliştirdiği çipleri tedarik edecek.

ABD'den TikTok yasağına ilk hamle! Çin merkezli platform ulusal güvenlik... Haberi Görüntüle

YÜKSEK TEKNOLOJİLİ OTOMOTİV ÇİPLERİNE TALEP ARTIYOR

Otomobillerde daha fazla eğlence tüketimini ve artan elektrikli bileşenleri kaldırabilecek "yüksek teknolojili" otomotiv çiplerine olan talebin arttığını söyleyen Samsung, artan talebe aktif olarak yanıt vermeyi planladığını belirtti. Samsung'dan yapılan açıklamada, aynı anda dört ekran ve 12 kamerayı kontrol edebilen bir bilgi-eğlence işlemcisinin, Volkswagen'in LG tarafından geliştirilen Araç Uygulama Sunucusu (ICAS) 3.1'de kullanıldığı belirtildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading