Yandex Metrica

Çin'in lityum sorununa akü geri dönüşümlü çözüm!

Çin'in lityum sorununa akü geri dönüşümlü çözüm!

Dünyanın en büyük lityum pil üreticisi konumunda olan Çin'de lityum sorunu baş gösteriyor. Üreticiler, bu sorunu çözüme kavuşturmak için geri dönüştürülebilir akü sistemleri üzerinde çalışıyor.

Teknoloji

30.01.2024, 13:37

Hali hazırda en çok lityum pil üreten ülke konumunda olan Çin'de lityum karbonat fiyatı Ocak 2021'den bu yana altı kat arttı. Çin'deki üretim, küresel talebi karşılayamıyor ve bu durum kesintisiz arzın önüne geçiyor.

Küresel tedarikçiler, bu büyük sorunun önüne geçebilmek için geri dönüştürülebilir ve uzun ömürlü piller üzerinde çalışıyor. Hali hazırda, günümüzde üretilen pillerin yalnızca yüzde 5'i geri dönüştürülebiliyor.

2'si birden ücretsiz dağıtılacak! 18 Nisan 2024 tarihine kadar yetişen alır! 2'si birden ücretsiz dağıtılacak! 18 Nisan 2024 tarihine kadar yetişen... Haberi Görüntüle

ÜRETİM ŞİMDİYE KADAR KOLAYDI

Bol miktarda ucuz lityum kaynağı göz önüne alındığında, lityum pil üretimi şimdiye kadar oldukça kolaydı. Ancak son zamanlarda, çevresel araç çözümlerine olan talep artıkça lityum kaynağı da hızla tükenmeye başladı.

Elektrikli araçların hızlı yükselişiyle birlikte dünya genelinde tedarik sıkıntısı baş gösterdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading