Yandex Metrica
SON DAKİKA
Büyük verinin cezası büyük olur

Büyük verinin cezası büyük olur

3 milyar civarında aktif kullanıcısı olan Facebook, elindeki verileri dijital ekonomide rekabete aykırı bir şekilde kullandığı tespit edilirse, yüklü miktarda ceza alacak

Teknoloji

23.01.2024, 17:31

Avrupa Birliği, sosyal medya platformu Facebook'un ürün alışveriş hizmeti Marketplace'e ve seri ilanlarına yönelik rekabet soruşturması başlattı.

Dünyanın en geniş veri havuzlarından biri olan Facebook'un önümüzdeki günlerde yeni hukuki meselelerle yüz yüze kalması an meselesi.

Son olarak Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Kıdemli Başkan Yardımcısı Margrethe Vestager, Facebook'a yönelik resmi rekabet soruşturması başlatıldığını ilan etti.

Vestager, Facebook'u hemen hemen 3 milyar insanın kullandığını ve platformda 7 milyon civarında şirketin de reklam verdiğini anımsattı. Facebook'un aynı zamanda sosyal ağlarını kullananlara ait verileri topladığını ve şirketin bu verilerle bazı tüketici gruplarını hedef alabildiğine dikkat çekti.

DENETLEME YETKİSİ AB KOMİSYONU'NDA

Vestager, verilerin dijital ekonomide rekabeti bozacak şekilde kullanılmasının aykırılığını hatırlattı ve toplanan verilerin Facebook'a özellikle reklam ilanları sektöründe ve alışveriş hizmeti Marketplace'te avantaj sağlayıp sağlamadığını soruşturacaklarını ifade etti.

AB ülkelerinde faaliyette olan şirketlerin sektörlerinde rekabete aykırı bir tutum içinde olup olmadığını denetleme yetkisi AB Komisyonu'nda.

Komisyon, söz konusu soruşturmalarda rekabete aykırı bir durum olup olmadığını değerlendiriyor. Rekabete zarar verecek durumların tespit edilmesi halinde AB Komisyonu, bu duruma son veriyor ve şirketlere yüksek para cezaları uyguluyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading