Yandex Metrica

Bu yazılar tam 20 bin yıl öncesine ait! Sırrı ilk kez çözüldü

Bu yazılar tam 20 bin yıl öncesine ait! Sırrı ilk kez çözüldü

Londra'da mobilya tamircisi Ben Bacon, tam 20 bin yıl önce mağaralarda yaşayan insanların duvarlara çizdiği birtakım işaretleri analiz etti ve o dönemdeki insanların neden mağaralara resim çizdiğinin sırrını çözdü.

Teknoloji

23.01.2024, 20:16

Dünya çapında çalışma yürüten arkeologlar mağara duvarlarına çizilen resimlerin çevresinde bulunan nokta ve işaretlerin anlamlarını çözememişti. Londra'da mobilya tamircisi Ben Bacon uzun yıllar boyunca yürüttüğü analizler çerçevesinde onları deşifre etmeyi başardı.

Bacon'un açıklamasına göre, garip semboller hayvanların çiftleşme dönemini işaret ediyor. Yine Bacon'a göre, bazı resimlerde bulunan Y sembolü ise hayvanların 'doğum' dönemini işaret ediyor.

Bir zamanların efsane özelliği 'dürtme' geri geliyor! Önce MSN ve Facebook'taydı şimdi o uygulamada Bir zamanların efsane özelliği 'dürtme' geri geliyor! Önce MSN ve... Haberi Görüntüle

ÜNİVERSİTEDEN İKİ PROFESÖR EŞLİK ETTİ

'Sokaktan bir insan' olan Bacon'un kendi çapında yürüttüğü çalışmalar, üniversitelerin ve akademisyenlerin ilgisini çekti. Durham Üniversitesi'nden iki profesör ve University College London'dan bir profesör de çalışmaya dahil olarak Bacon'a eşlik ettiler.

Ekibin bulguları Cambridge Arkeoloji Dergisi'nde yayımlandı.

İnstagram'dan müstehcen görüntülere önlem! Kullanıcıların güvenliği için yeni özelliğini duyurdu! İnstagram'dan müstehcen görüntülere önlem! Kullanıcıların güvenliği için yeni özelliğini duyurdu! Haberi Görüntüle

ERKEN DÖNEM KAYITLARINI MİRAS BIRAKTILAR

BBC'nin haberine göre, Durham Üniversitesi'nden Prof. Paul Pettitt, kendisiyle iletişime geçen Bacon'ın "bu işi ciddiye almasından dolayı" mutlu olduğunu söylüyor.

Pettitt, "Sonuçlar gösteriyor ki, Buz Devri avcı-toplayıcıları sistemsel takvimi kullanan ve önemli ekolojik bilgileri oraya işaretleyen ilk insanlardı" diyor ve ekliyor:

"Fransa'daki Lascaux'da ve İspanya'daki Altamira'daki mağaralardaki sanatı miras bırakan insanların aynı zamanda erken dönem zaman kaydını da miras bıraktığını söyleyebiliriz ki bu daha sonra bizler için genel geçer bir hal aldı."

Bacon ise atalarımızın "düşündüğümüzden daha çok bize benzediğini, bizimle aralarında binlerce yıl olsa da onlarla bir anda daha çok yakınlaştığımızı" belirtiyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading