Yandex Metrica
SON DAKİKA
Bu görüntüleri NASA paylaştı! Asteroid binlerce kilometre boyunca enkaz izi bıraktı

Bu görüntüleri NASA paylaştı! Asteroid binlerce kilometre boyunca enkaz izi bıraktı

Yayınlanan yeni bir görüntü, ABD Uzay ve Havacılık Ajansı NASA'nın, DART (Çift Asteroit Yönlendirme Testi) uzay aracı tarafından kasıtlı olarak vurduğu bir asteroidin binlerce kilometre boyunca uzanan bir enkaz izi bıraktığını gösteriyor.

Teknoloji

23.01.2024, 19:53

NASA, Dünya'yı savunma planının bir parçası olarak DART aracının neredeyse bir yıl sürecek olan yolculuğunu geçtiğimiz kasım ayında başlatmıştı.

Planlı çarpma ile dünyadan yaklaşık 11 milyon kilometre uzaklıktaki Dimorphos isimli asteroidin yörüngesinin değiştirilmesi hedefleniyordu.

ABD'den TikTok yasağına ilk hamle! Çin merkezli platform ulusal güvenlik... Haberi Görüntüle

YÖRÜNGESİ DEĞİŞTİRİLDİ

Başarılı geçen çarpma sonucunda Dünya için herhangi bir tehdit oluşturmayan gök cisminin yörüngesi değiştirildi.

TikTok Ceo'sundan ABD'nin yasağına misilleme: 300 bin ABD'li işini kaybedecek... Haberi Görüntüle

ÇARPIŞMADAN 2 GÜN SONRA ÇEKİLDİ

BBC’nin haberine göre, olağanüstü görüntü, Güney Astrofizik Araştırma Teleskobu’nu kullanan Şili’deki gökbilimciler tarafından çarpışmadan iki gün sonra çekildi.

10.000 km’den fazlasına uzanan bir iz bırakan ve tamamen dağılması ayları bulabilecek olan enkaz, etrafta yüzen diğer uzay tozları gibi görünüyor.

6 milyar TL’lik (325 milyon dolar) DART görevi için konuşan NASA’daki gezegen bilimi direktörü Dr. Lori Glaze, “İnsanlığın yeni bir çağına başlıyoruz, kendimizi tehlikeli bir asteroit çarpması gibi bir durumdan koruma potansiyeline sahip olduğumuz bir çağa” dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading