Yandex Metrica
SON DAKİKA
Bir dönem kapandı! İlk yerli gözlem uydusu Rasat'a veda

Bir dönem kapandı! İlk yerli gözlem uydusu Rasat'a veda

Türkiye Uzay Ajansı, ilk yerli gözlem uydusu Rasat'a veda edildiğini duyurdu. Yapılan paylaşımda, ''İlk yerli gözlem uydumuz Rasat'a veda ediyoruz. 11 yıl boyunca verdiği emek için müteşekkiriz'' denildi.

Teknoloji

23.01.2024, 19:44

Türkiye Uzay Ajansı, sosyal medya hesabından ilk yerli gözlem uydusu Rasat'a veda paylaşımı yayımladı.

TikTok Ceo'sundan ABD'nin yasağına misilleme: 300 bin ABD'li işini kaybedecek... Haberi Görüntüle

"ÜZÜLMEYİN, İMECE YOLDA"

Yapılan paylaşımda şu ifadeler yer aldı: ''İlk yerli gözlem uydumuz Rasat'a veda ediyoruz. 11 yıl boyunca verdiği emek için müteşekkiriz. Ama üzülmeyin, İMECE yolda... Türkiye uydu ve uzay sistemleri alanında hak ettiği noktaya ulaşmaya çok yakın!''

TikTok Ceo'sundan ABD'nin yasağına misilleme: 300 bin ABD'li işini kaybedecek... Haberi Görüntüle

13 BİR 362 KARE GÖRÜNTÜ KAYDETTİ

17 Ağustos 2011'de Rusya'nın Yasny Fırlatma Üssü'nden Denepr fırlatma aracıyla uzaya gönderilen RASAT, fırlatmadan 969 saniye sonra, Dünya'dan 687 kilometre yükseklikteki hedef yörüngesine başarıyla yerleşmişti.
Bugüne kadar yörüngesinde 58 bin 726 tur atan RASAT ile toplam 22 bin 203 kez iletişim kuruldu. RASAT'ın 7,5 metre PAN ve 15 metre RGB çözünürlüğe sahip kamerası tarafından yaklaşık 3 bin 284 kez görüntü çekilerek toplam 13 bin 362 kare görüntü kaydedildi.

Elon Musk bu kez başardı! Starship roketi ilk kez uzay... Haberi Görüntüle

12 MİLYON KİLOMETREKAREYİ TARADI

Bir çerçeve görüntü boyutu 30x30 kilometre olan ve tek seferde 33 çerçeve yani 960 kilometre uzunluğunda şerit görüntüler alabilen uyduyla 12 milyon 25 bin 800 kilometrekarelik alanın görüntüsü hizmete sunularak çok geniş bir uydu görüntüsü arşivi ülkeye kazandırıldı.

Tesla kullanıcılarının dikkatine! Elon Musk müşterilerine tam otomon sürüş hediye... Haberi Görüntüle

GÖRÜNTÜLERE GEZGİN'DEN ULAŞMAK MÜMKÜN

Elde edilen ham görüntüler işlendikten sonra, şehir bölge planlama, ormancılık, tarım, afet yönetimi ve benzeri amaçlarla kullanıma sunuldu. Bunun yanı sıra Gerçek Zamanlı Görüntü İşleme (GEZGİN) Portalı'na da bunlar aktarıldı. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, e-Devlet şifreleri ile www.gezgin.gov.tr adresinden çekilen tüm arşiv görüntülerine ücretsiz erişim sağlayabiliyor.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading