Yandex Metrica
SON DAKİKA
Bill Gates'ten ezber bozan Metaverse yorumu: 2-3 yıl içinde olacak

Bill Gates'ten ezber bozan Metaverse yorumu: 2-3 yıl içinde olacak

Yazılım şirketi Microsoft'un kurucusu olan ve salgınla ilgili fikirleri sürekli olarak tartışılan Bill Gates, kişisel blog sayfasından 2021 yılını değerlendiren bir yazı yayımladı. Bill Gates, yazısında Metaverse konusuna değinmeden geçmedi.

Teknoloji

30.01.2024, 14:48

Microsoft’un kurucularından Bill Gates, blog sayfasından pandemi, dünyanın gittiği yön ve teknolojiyle ilgili bir yazı yayımladı. 2021 yılında 2020’ye oranla Kovid’den daha fazla insanın hayatını kaybettiğini ve artık hayatımızın eskisi gibi olmayacağını düşündüğünü belirten Gates, buna rağmen koronavirüs pandemisinde sona yaklaşıldığını iddia etti.

Pandemiyle beraber hayatların da değiştiğini, yaptığı sanal toplantılardan sonra geçmişte arkadaşlarıyla görüştüğünü ancak artık sadece evinin bahçesinde yürümek zorunda kaldığını belirten Gates, aşı olduktan sonra ise biraz daha fazla dışarı çıkabildiğini belirtti.

metaverse

Uzaktan çalışma sistemi tarih oluyor! Dell'den çalışma hayatında kriz çıkartacak... Haberi Görüntüle

TOPLANTILAR METAVERSE ÇATISI ALTINDA GERÇEKLEŞECEK

İnsanların sanal toplantılarının artık 3 boyutlu ortamlarda ve avatarların kullanılarak metaverse’de olacağını belirten Microsoft kurucusu şunları söyledi:

“Önümüzdeki iki veya üç yıl içinde, çoğu sanal toplantı, dijital avatarları olan bir 3 boyutlu alan olan metaverse’te olacaktır diye düşünüyorum. Hem Facebook hem Microsoft kısa süre önce bu konu hakkındaki vizyonlarını açıkladılar. İnsanlar avatarlarını insanlarla tanışmak için kullanacaklar. İfadelerinizi, beden dilinizi ve sesinizin kalitesini ayarlamak için hareket yakalama eldivenleri ve sanal gerçeklik (VR) gözlüklerine ihtiyacınız olacak ama şu anda bu kalabalıkların elinde olan bir teknoloji değil. Bu yüzden adaptasyon süreci yavaşlayacak. Bugün ise sanal toplantılara herkesin katılabiliyor olmasının altında, yine herkesin evinde bilgisayar ve elinin altında da telefon olması yatıyor. 3 boyutlu avatarlar konusunda çalışan birçok şirket var. Gerçekten müthiş işler çıkarıyorlar.”

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading