Yandex Metrica
SON DAKİKA
Bakan Varank müjdeyi verdi! Türk Uzay Yolcusu 2023'ün ikinci yarısında gönderilecek

Bakan Varank müjdeyi verdi! Türk Uzay Yolcusu 2023'ün ikinci yarısında gönderilecek

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, seçilecek olan Türk uzay yolcusunun 2023 yılının ikinci yarısında Uzay İstasyonu'na gönderilmesinin planlandığını aktardı. Varank açıklamasında, ''Seçilen Türk uzay yolcusunun gerekli eğitimlerini tamamladıktan sonra 2023 yılının ikinci yarısında bilimsel araştırma yapmak için Ay'a değil, Uluslararası Uzay İstasyonu'na gönderilmesi planlanmaktadır" dedi.

Teknoloji

23.01.2024, 20:14

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'in Milli Uzay programıyla ilgili sorularını yanıtladı.

ChatGPT'ye rakip geliyor! Elon Musk ''Grok''isimli yapay zekayı hayata geçiriyor! Haberi Görüntüle

FİZİBİLİTE ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

Bakan Varank, Türkiye Uzay Ajansı tarafından Milli Uzay Programı kapsamında geliştirilen projelere ilişkin proje fizibilite ve bütçelendirme faaliyetlerinin tamamlandığını, 'Ay Araştırma Programı' ve 'Türk Astronot ve Bilim Misyonu' projelerine devam edildiğini bildirdi.

ABD'den TikTok yasağına ilk hamle! Çin merkezli platform ulusal güvenlik... Haberi Görüntüle

'2023'ÜN İKİNCİ YARISINDA TÜRK UZAY YOLCUSU UZAY İSTASYONU'NA GÖNDERİLECEK'

Bakan Varank, 2022 tarihli Cumhurbaşkanlığı Genelgesinde sunulan 'Milli Uzay Programı Strateji Belgesi'ni hatırlatarak, şunları aktardı:

2022-2030 yılları arasında Ay'a insanlı erişim gibi bir hedef bulunmamaktadır. Bahse konu strateji belgesinden de görüleceği üzere, Türk Astronot ve Bilim Misyonu Programında bir Türk vatandaşının uluslararası iş birliği ile Uluslararası Uzay İstasyonu'na çıkarak, uzaya erişimi ve uzayda gerçekleştirilecek bilimsel faaliyetlerde yer alması amaçlanmaktadır. Kısacası, seçilen Türk uzay yolcusunun gerekli eğitimlerini tamamladıktan sonra 2023 yılının ikinci yarısında bilimsel araştırma yapmak için Ay'a değil, Uluslararası Uzay İstasyonu'na gönderilmesi planlanmaktadır.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading