Yandex Metrica

Avrupa'nın en büyüğü olacak! 2022'de seri üretime geçiyor

Avrupa'nın en büyüğü olacak! 2022'de seri üretime geçiyor

Lityum iyon pil teknolojisi için Türkiye'de ciddi bir adım atıldı. ASPİLSAN firması Kayseri'de Lityum İyon Pil Üretim Üssü kuruyor. Fabrika Avrupa'nın en büyüğü olma özelliğini taşıyor.

Teknoloji

23.01.2024, 18:31

Kayseri'de ASPİLSAN tarafından Avrupa'nın en büyük lityum iyon pil fabrikası kuruluyor. Elektrikli ev aletlerinden savunma sanayine kadar birçok alanda kullanılan lityum iyon piller hayatın her alanında varlar. 

İnstagram'dan müstehcen görüntülere önlem! Kullanıcıların güvenliği için yeni özelliğini duyurdu! İnstagram'dan müstehcen görüntülere önlem! Kullanıcıların güvenliği için yeni özelliğini duyurdu! Haberi Görüntüle

AVRUPA'NIN EN BÜYÜĞÜ OLACAK 

Bu sebeple Türkiye'den yerli pil fabrikası hamlesi geldi. Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfına bağlı faaliyet gösteren ASPİLSAN Enerji, bu ihtiyacı karşılamak amacıyla, Kayseri'de Avrupa'nın en büyük lityum iyon pil üretim tesisini kuruyor. 

Kurulması planlanan tesis ile birlikte Türkiye kendi lityum iyon pil teknolojisini de üretecek. Ayrıca üretim aşamasında kullanılan makineler ARGE ile yerli hale getiriliyor. 

Pil üretiminde kullanılacak makineyi yurt dışından 60 bin dolara mal ettiklerini açıklayan Elektrik Mühendisi Ahmetcan Ayhan, bu makineyi kendi bünyelerinde ARGE çalışmasıyla 35 bin dolara ürettiklerini açıkladı. 

Dikkat, yeni casus yazılım! Aladdin herkesin telefonuna sızmış olabilir Dikkat, yeni casus yazılım! Aladdin herkesin telefonuna sızmış olabilir Haberi Görüntüle

TOGG İÇİN ÖN HAZIRLIK

Üretim hattından çıkacak olan pil silindirik tipte olurken, 2.8 amper saat kapasiteye ve 3.6 volt gerilime sahip olacak.

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun (TOGG) üreteceği otomobile de katkı sunmaya hazırlanan ASPİLSAN, yatırımın ikinci fazı tamamladığında TOGG için yerli hücreyle yerli batarya üretebilir hale gelecek.

Bir zamanların efsane özelliği 'dürtme' geri geliyor! Önce MSN ve Facebook'taydı şimdi o uygulamada Bir zamanların efsane özelliği 'dürtme' geri geliyor! Önce MSN ve... Haberi Görüntüle

2022'DE SERİ ÜRETİME GEÇİYOR

Maliyetinin 900 milyon ile 1 milyar 200 bin lira arasında olması planlanan fabrikada Nisan ayında seri üretime geçilmesi bekleniyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading