Yandex Metrica
SON DAKİKA
Avrupa Birliği kesenin ağzını açtı! Uzay yarışı kızışıyor!

Avrupa Birliği kesenin ağzını açtı! Uzay yarışı kızışıyor!

Avrupa Birliği, 6 milyar euro değerindeki uzay yarışına dahil olacağını açıkladı. AB, son dönemlerde büyük çaplı uzay projelerinden uzak kalıyordu.

Teknoloji

23.01.2024, 18:49

NTV'nin haberine göre; Avrupa Birliği (AB), iç iletişimin güvenliğini sağlamak için 6 milyar euro değerinde "alçak yer yörüngesi" uydu sistemi projesini açıkladı.

Komisyondan yapılan açıklamada, projenin 2,4 milyarının AB bütçesinden, kalanının AB ülkelerinden karşılanacağı belirtildi.

ChatGPT'ye rakip geliyor! Elon Musk ''Grok''isimli yapay zekayı hayata geçiriyor! Haberi Görüntüle

6 MİLYAR EURO DEĞERİNDE

6 milyar euro değerindeki projenin, AB ülkelerinin dünya çapında güvenli, uygun maliyetli uydu telekomünikasyon hizmetlerine kesintisiz, uzun vadeli erişim sağlamayı hedeflediği, üye ülkelerin güvenliği ve savunması için gerekli olan kritik altyapının korunmasına ve gözetimine katkıda bulunacağı ifade edildi.

Böylece AB'nin Afrika ve Kuzey Kutbu olmak üzere Birlik için stratejik öneme sahip bölgelerle de kesintisiz bağlantısının sağlanabileceği bilgisi paylaşıldı.

Projenin diğer ayağının da uzay trafiği yönetimine ayrıldığı kaydedildi.

Tıp dünyası şokta! Elon Musk'ın beyin çipleri işe yaradı! Neuralink... Haberi Görüntüle

EN ÖNEMLİ YATIRIMCI ELON MUSK

Bu alanda en önde gelen yatırımcının ABD'li uzay mekiği ve roket üreticisi SpaceX'in kurucusu Elon Musk olduğu biliniyor.

Öte yandan Komisyon, savunma araştırmaları ve kapasite geliştirme projeleri için yıl sonu itibarıyla Avrupa Savunma Fonu'ndan 1,9 milyar harcanacağını duyurdu. Bu projelerin 10-11 Mart'ta Fransa'da düzenlenecek gayriresmi zirve toplantısında ele alınacağı belirtildi.

Tesla kullanıcılarının dikkatine! Elon Musk müşterilerine tam otomon sürüş hediye... Haberi Görüntüle

'AB ÜSTÜNLÜĞÜNÜ KORUMALI'

Açıklamada, AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'in şu görüşlerine yer verildi:

"Derinleşen jeopolitik rekabet ortamında AB, teknolojik üstünlüğünü korumalıdır. Bunu gelenekselden hibrite, siberden ve uzaya kadar çok çeşitli tehditleri ele alarak yapabilir. Ortak geliştirme, ortak tedarik ve ihracata yönelik ortak bir yaklaşım yoluyla gerekli ölçeği oluşturabilir. Avrupa savunma sektörü, AB vatandaşlarının güvenliğini sağlamanın yanı sıra ekonomik toparlanmaya da katkıda bulunabilir."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading