Yandex Metrica

Apple popüler Kur'an-ı Kerim uygulamasını App Store'dan kaldırdı

Apple popüler Kur'an-ı Kerim uygulamasını App Store'dan kaldırdı

Teknoloji devi Apple, Pekin'in isteğinin ardından 35 milyondan fazla kullanıcısı olan dünyanın en popüler Kuran-ı Kerim uygulamalarından biri olan 'Quran Majeed'ı Çin'de yayından kaldırdı.

Teknoloji

19.02.2024, 15:15

Apple Store'da bulunan ve dünyanın en popüler Kuran-ı Kerim okuma uygulamalarından biri olan 'Quran Majeed'i, Pekin makamlarının talebi üzerine Çin'de kullanımdan kaldırıldı.

BBC World'de yer alan habere göre Apple, Çin makamlarının uygulamanın yasa dışı dini metinlere ev sahipliği yaptığı gerekçesiyle kullanımdan kaldırılması yönünde sunduğu talebi onaylandı.

Çin hükümeti, konu hakkında henüz bir açıklama yapmadı.

Uygulamanın kaldırılması, ilk olarak Apple'ın App Store'daki uygulamalarını küresel bazda izleyen bir internet sitesi olan 'Apple Censorship' tarafından anlaşıldı.

Apple'dan BBC'ye yapılan açıklamada, “Yerel kanunlara riayet etmemiz gerekiyor ve bazen hükümetlerle aynı fikirde olmadığımız karmaşık meseleler olabiliyor” ifadeleri kullanıldı.

Uygulamanın Çin'de hangi kuralları çiğnediği ise bilinmiyor.

Dikkat, yeni casus yazılım! Aladdin herkesin telefonuna sızmış olabilir Dikkat, yeni casus yazılım! Aladdin herkesin telefonuna sızmış olabilir Haberi Görüntüle

35 MİLYONDAN FAZLA KULLANICISI VAR

Aynı zamanda uygulamanın dünya genelinde 35 milyondan fazla kullanıcısının olduğu belirtiliyor.

Öte yandan Çin, Apple'ın en büyük pazarlarından biri ve şirketin tedarik zinciri büyük ölçüde Çin'deki üretime bağlı.

Bir sen eksiktin! Artan İran- İsrail gerilimine Elon Musk'tan ilginç öneri: Roketleri birbirinize değil, yıldızlara gönderin! Bir sen eksiktin! Artan İran- İsrail gerilimine Elon Musk'tan ilginç... Haberi Görüntüle

DAHA ÖNCE DE BAŞKA UYGULAMAYI KALDIRTMIŞLAR

Daha önce bir başka popüler dini uygulamalar arasında olan Olive Tree (Zeytin Ağacı) İncil uygulaması da bu hafta Çin'de kullanımdan kaldırılmıştı.

Çin Komünist Partisi (ÇKP), ülkede İslam'ı ve Hristiyanlığı resmi olarak din olarak tanıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading