Yandex Metrica

Sitede Ara

Apple'ın elektrikli otomobili 2025'te yollarda olacak mı?

Apple'ın elektrikli otomobili 2025'te yollarda olacak mı?

ABD’li teknoloji devi Apple’ın 2025 yılında elektrikli ve otonom otomobilini piyasaya sürmeye hazırlandığı bildirildi. Sürücüsüz olarak tasarlanacak olan otomobilin çıkış haberinin ardından şirket hisseleri yüzde 3 arttı.

Teknoloji

23.01.2024, 18:19

Dünyanın en önemli teknoloji şirketi  Apple'dan elektikli otomobil ile ilgili yeni bir haber geldi. Bloomberg News’in şirkete yakın kişilere dayandırdığı haberinde Apple’ın elektrikli otomobilini 2025 yılı itibarıyla piyasaya süreceği belirtildi. Haberde, otomobilin otonom sürüş yetenekleri olacağını aktarıldı. Haberin çıkmasının ardından Apple hisseleri yaklaşık yüzde 3 artarak, yeni bir rekor kırdı.

Bir sen eksiktin! Artan İran- İsrail gerilimine Elon Musk'tan ilginç öneri: Roketleri birbirinize değil, yıldızlara gönderin! Bir sen eksiktin! Artan İran- İsrail gerilimine Elon Musk'tan ilginç... Haberi Görüntüle

ELLER SERBEST SÜRÜŞ İÇİN TASARLANDI

Yayımlanan raporda, Apple’ın otomobilinde direksiyon simidinin ve pedalların olmayacağı belirtilirken, aracın ‘eller serbest’ sürüş için tasarlandığı vurgulandı. 

Bir zamanların efsane özelliği 'dürtme' geri geliyor! Önce MSN ve Facebook'taydı şimdi o uygulamada Bir zamanların efsane özelliği 'dürtme' geri geliyor! Önce MSN ve... Haberi Görüntüle

ELEKTRİKLİ ARAÇLARA OLAN TALEP ARTTI

Şirketin Project Titan olarak bilinen otomotiv çalışmaları, sıfırdan bir araç tasarlamaya başladığı 2014 yılından bu yana düzensiz bir şekilde ilerliyor. Elektrikli araçlara olan talep, ülkeler ve müşteriler çevre konusunda daha bilinçli hale geldikçe artarken, Tesla ve Rivian gibi tamamen elektrikli araç üreten şirketlerin piyasa değeri, fosil araç üreticilerine göre daha fazla arttı.

Bloomberg raporu, proje üzerinde çalışan bazı kişilerin, otomobilin temelindeki kendi kendine sürüş sistemi, işlemci çipleri ve gelişmiş sensörleri içeren son ilerlemeye rağmen zaman çizelgesi hakkında şüpheci olduğunu söyledi. Şirket rapor hakkında yorum yapmazken, Reuters, Aralık ayında Apple'ın 2024'te kendi pil teknolojisini içerebilecek bir binek aracı üretmeyi hedeflediğini bildirmişti.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading