Yandex Metrica

Amazon, MGM Stüdyoları'nı 8,45 milyar dolara satın aldı

Amazon, MGM Stüdyoları'nı 8,45 milyar dolara satın aldı

Amazon, Hollywood'un en ünlü stüdyolarından MGM'yi 8,45 milyar dolara satın aldı. MGM'nin 4 bin film ve 17 bin TV içeriğinin hakları Amazon'un oldu.

Teknoloji

23.01.2024, 17:30

Amazon, eğlence sektöründeki yerini sağlamlaştırmak için yatırım yapmaya devam ediyor. Şirket, James Bond'un evi ve Hollywood'un en ikonik film stüdyolarından biri olan MGM'yi 8.45 milyar dolar değerinde bir anlaşma ile satın aldığını duyurdu.

MGM'NİN MİRASI KORUNACAK

1924 yılında kurulan MGM'nin, TV programları üretmeye odaklanan Amazon Stüdyoları'nı tamamladığını söyleyen şirket yetkilisi, ayrıca MGM'nin mirasını ve film katalogunu korumaya yardımcı olacaklarını ve müşterilere bu içerikler için daha fazla erişime sahip olacağını sözlerine ekledi.

4 binden fazla filme sahip olan MGM'nin kütüphanesinde "Rocky", "Creed", "Legally Blonde", "Silence of the Lambs", "Raging Bull" gibi birçok popüler yapım yer alıyor. Ayrıca TV tarafında da "The Handmaid's Tale", "Fargo" ve "Vikings" gibi 17 bin TV şovu bulunuyor.

ANLAŞMA 'NO TİME TO DİE'I ETKİLEMEYECEK

Amazon'un satın alma haberi sonrası, James Bond serisinin yeni filmi No Time to Die'ın gösteriminin akıbeti de merak konusu oldu. Variety'nin haberine göre, filmin arkasındaki yapımcılar satışın sinemalarda vizyona girecek olan No Time to Die filmini etkilemeyeceğini söylediler.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading