Yandex Metrica
SON DAKİKA
Akıllı telefonu olan herkesi ilgilendiren düzenleme kabul edildi! Telefonlarınız kapanabilir

Akıllı telefonu olan herkesi ilgilendiren düzenleme kabul edildi! Telefonlarınız kapanabilir

TBMM'de kabul edilen düzenleme ile akıllı telefon kayıtlarında yeni bir dönem başlıyor. Buna göre 1 yıl boyunca sinyal göndermeyen telefonların IMEI'si havuzdan silinecek. Telefoncular ise yeni düzenleme sonrası telefon sahiplerini mağdur olmaması için uyardı.

Teknoloji

23.01.2024, 20:08

Şebekelerinden hizmet alınmayan telefonların IMEI havuzundan silinme süresi 7 yıldan 1 yıla düşürülüyor. Yeni düzenleme mecliste kabul edildi. Düzenleme Resmi Gazete'de yayımlanması sonrası yürürlüğe girecek. 

Rekabet Kurulu'ndan META'ya ceza yağdı! Threads ve İnstagram uygulaması hakkında... Haberi Görüntüle

KULLANICILAR MAĞDUR OLACAK 

Uzmanlar konu hakkında vatandaşlara mağdur olmamaları için uyarıda bulunurken telefoncular söz konusu düzenlemenin kendilerini olumsuz etkileyeceğini belirtti. 

18 yıldır iletişim sektörümde işletme sahibi olan Şirin Göktimur, Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra yürürlüğe girecek olan yasadan olumsuz yönde etkileneceklerini söyledi. 

Tıp dünyası şokta! Elon Musk'ın beyin çipleri işe yaradı! Neuralink... Haberi Görüntüle

7 YILDA 1 YILA DÜŞÜRÜLDÜ 

1 yıl boyunca vitrinde satılmayan ve telefonun sinyal almadığı durumda pasife alınmasıyla mağdur olacaklarını dile getiren Göktimur şunları söyledi: 

Normalde var olan bir yasa vardı. Herkesin bildiği gibi 7 yıl kullanılmayıp sinyal almayan telefonların şebekeleri Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından kesiliyordu. Bu normal bir yasaydı. Ancak son zamanlarda meclise sunulan bir yasa teklifi oldu. Bu yasa içerisinde bir yıl boyunca sinyal alınmayan cep telefonlarının kullanıma kapanacağı bildirildi. Yani bu da demektir ki bu telefonların iletişimi kesilip çöp olacak. Aynı zamanda biz telefoncuların vitrininde çeşitli markalardan telefonlar bulunmakta. Bazı ürünleri 1 yıl bazılarını ise 2 yıl oluyor satamıyoruz. Böylelikle bir yılın sonunda bakacağız ki 30-40 tane her esnaf arkadaşın satılmayan telefonu pasif olacak

WhatsApp'a yeni özellik geldi! WhatsApp sohbet kilitleme ve gizli kod... Haberi Görüntüle

'TELEFONLARIN HER YIL SİNYAL ALMASINI SAĞLAYIN'

Telefon sahiplerine uyarıda bulunan Göktimur şöyle konuştu: 

Tüketiciler arızalı telefonu evde bir kenara atıp bekletmemelidir. Bu süre zarfında telefonunu tamir ettirmeye imkan bulamayan kullanıcı, bir yıl içerisinde mutlaka en az bir kez telefona SIM kartını takıp cihazın sinyal almasını sağlamalıdır. Bir iki görüşme yapılıp tekrar telefon bırakılmalıdır. Eğer bu yapılmazsa mağduriyetler yaşanabilir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading