Yandex Metrica

Akıllı telefonla yapılabilen koronavirüs testi geliştirildi! PCR testleri kadar doğru sonuç veriyor

Akıllı telefonla yapılabilen koronavirüs testi geliştirildi! PCR testleri kadar doğru sonuç veriyor

ABD'li bilim insanları, PCR testleri kadar doğru sonuç verdiğini söyledikleri bir Covid-19 testi geliştirdi. Standart bir PCR testi kadar doğru sonuç veren uygulamanın adı smaRT-LAMP olarak açıklandı. 

Teknoloji

23.01.2024, 18:44

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve milyonlarca insanın ölümüne yol açan Kovid-19'un ne zaman sona ereceği belirsizliğini korurken ABD'li bilim insanları akıllı telefonla yapılabilen koronavirüs testi geliştirdi.

ABD’de yer alan California Üniversitesi'ndeki bilim insanları, temel laboratuvar ekipmanı ve bir akıllı telefon uygulaması kullanan yeni bir Covid-19 test sistemi geliştirdi.

Mesajlaşma uygulamasına çığır açan yeni özellik geliyor! Artık internetsiz kullanılabilecek! Mesajlaşma uygulamasına çığır açan yeni özellik geliyor! Artık internetsiz kullanılabilecek! Haberi Görüntüle

PCR TESTİ KADAR DOĞRU SONUÇ VERİYOR

Standart bir PCR testi kadar doğru sonuç veren uygulamanın adı smaRT-LAMP olarak açıklandı. 7 dolar kadar düşük bir fiyattan satışa sunulabileceği aktarıldı. Ayrıca Covid-19 testi bir akıllı telefon, "Bacticount" adlı bir uygulama ve bir test kiti gerektiriyor.

Bir zamanların efsane özelliği 'dürtme' geri geliyor! Önce MSN ve Facebook'taydı şimdi o uygulamada Bir zamanların efsane özelliği 'dürtme' geri geliyor! Önce MSN ve... Haberi Görüntüle

COVİD-19 TESTİ NASIL YAPILIYOR?

Testi kullanabilmek için öncelikle tükürüğünüzü bir test kitine yerleştirmeniz şart. Daha sonra uygulamanın tükürük örneğinde bulunabilecek herhangi bir viral RNA'yı tespit edebilmesi için reaktif bir solüsyon ekleniyor. Numune daha sonra üzerinde LED ışık bulunan bir karton kutu ile kaplanıyor. Telefonun kamerası LED ışıklarına doğrultuğunda ise renk reaksiyonlarına göre test edilen örneğin Covid-19 pozitif olup olmadığı belli oluyor. Uygulama parlak kırmızı bir ışık görünüyorsa, bu sonucun pozitif olduğu anlamına geliyor.  

2'si birden ücretsiz dağıtılacak! 18 Nisan 2024 tarihine kadar yetişen alır! 2'si birden ücretsiz dağıtılacak! 18 Nisan 2024 tarihine kadar yetişen... Haberi Görüntüle

HANGİ TELEFON MODELİ İLE UYUMLU

Öte yandan Baticount uygulamasının şu anda yalnızca dört yaşında olan Samsung Galaxy S9 serisi ile uyumlu olması bir dezavantaj olarak görülüyor.

Dikkat, yeni casus yazılım! Aladdin herkesin telefonuna sızmış olabilir Dikkat, yeni casus yazılım! Aladdin herkesin telefonuna sızmış olabilir Haberi Görüntüle

50 KİŞİLİK EKİP ÜZERİNDE YAPILDI

Araştırma sadece 50 kişilik bir ekip üzerinde yapıldı. Araştırmacılar, sonuçların umut verici olduğunu ifade etti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading