banner2

2023: Bir Uzay Destanı! Uzaya giden ilk Türk vatandaşı için deney önerileri başvuruları başladı

TÜBİTAK, Uluslararası Uzay İstasyonu'na gidecek ilk Türk vatandaşının uzayda geçireceği süre boyunca yapacağı deneyler için bir çağrı yayınladı. "Bilim Misyonu Çağrısı" duyurusuyla yapılan bilgilendirmede vatandaşların deney önerisinde bulunması istendi.

Bilim / Teknoloji 10.06.2022, 10:13 10.06.2022, 10:45
Abone ol
2023: Bir Uzay Destanı! Uzaya giden ilk Türk vatandaşı için deney önerileri başvuruları başladı

Türkiye Uzay Ajansı 2023'te uzaya gidecek ilk Türk vatandaşı vasıtasıyla bilim insanlarına, Uluslararası Uzay İstasyonu’nda araştırma ve bilimsel deneyler yapma imkanı sunacak.

TÜBİTAK Uzay da bu kapsamda "Bilim Misyonu Çağrısı" yayınlandı.

BİLİMSEL ÇALIŞMALAR KONUSUNDAKİ TEKLİFLER DEĞERLENDİRİLECEK

Projeyle, üniversite ve araştırma kurumlarının, Uluslararası Uzay İstasyonu’nda gerçekleştirilecek bilimsel çalışmalar konusundaki teklifleri değerlendirilecek.

Teklifleri uygun görülen kurum, kuruluş ve bilim insanları "Bilim Misyonu Sorumlusu" olarak belirlenecek.

BAŞVURU İÇİN SON TARİH 4 TEMMUZ

Deney düzeneğinin hazırlanması ve fırlatılmaya hazır hale getirilmesi, önerisi kabul edilen kurum veya kuruluşun sorumluluğunda olacak.

Bilim Misyonu Sorumlusu için planlanan görev süresi 10 gün. Ancak sorumludan deneyleri 7-8 gün içerisinde tamamlaması istenecek.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!