Yandex Metrica
SON DAKİKA
19 yaşındaki genç 20'den fazla TESLA aracı hackledi! Şirkette güvenlik zafiyeti mi var?

19 yaşındaki genç 20'den fazla TESLA aracı hackledi! Şirkette güvenlik zafiyeti mi var?

Almanya'da yaşayan 19 yaşındaki bir genç, dünyanın dört bir yanından 20'den fazla Tesla aracı hack'lediğini duyurdu. Bu olayın ortaya çıkması Elon Musk'ın şirketinin güvenlik zafiyeti olup olmadığının sorgulanmasına neden oldu.

Teknoloji

23.01.2024, 18:38

Almanya'da yaşayan genç bir bilgisayara korsanı; 13 farklı ülkede bulunan 25'ten fazla Tesla aracın sistemini hackleyip kontrolünü kısmi olarak ele geçirdiğini öne sürdü.

ABD'den TikTok yasağına ilk hamle! Çin merkezli platform ulusal güvenlik... Haberi Görüntüle

10 ÜLKEDE 20'DEN FAZLA TESLA ARACI ELE GEÇİRİLDİ

19 yaşındaki David Colombo, Tesla’da bir yazılım açığı fark ettiğini ve bu sayede 10 ülkede 20’den fazla Tesla aracı ele geçirdiğini iddia etti. Colombo, suçun Tesla’nın değil araç sahiplerinin olduğunu da öne sürdü.

WhatsApp'a yeni özellik geldi! WhatsApp sohbet kilitleme ve gizli kod... Haberi Görüntüle

TESLA KAMERALARIN DA ERİŞİM SAĞLANIYOR İDDİASI

Güvenlik açığının, Colombo’nun kapı ve pencerelerin kilidini açmasına, arabaları anahtarsız çalıştırmasına ve güvenlik sistemlerini devre dışı bırakmasına izin veren yazılımlarda olduğu iddia edildi.

Colombo ayrıca, sürücüyü gözetlemek için kullanılan Tesla kameralarına da erişebildiğini dile getirdi.

İngiliz Daily Mail gazetesine açıklamalarda bulunan Colombo,  ‘bu durumun Tesla altyapısındaki bir güvenlik açığı olmadığını, aslında Tesla sahipleri nedeniyle gerçekleştiğini’ söyledi.  Colombo, Tesla Ürün Güvenlik Ekibi ile de sürekli temas halinde olduklarını dile getirdi.

Ay yolcusu kalmasın! Amerika Ay'a ilk insan ve mal taşıyacağı... Haberi Görüntüle

SÜRÜCÜLER İÇİN POTANSİYEL BİR TEHLİKE

Attığı tweet'te birisinin siz otoyoldayken uzaktan tam seste müzik veya pencereleri ve kapıları açabilmesinin oldukça tehlikeli olduğunu düşündüğünü belirten Colombo, “Işıkların durmadan yanıp sönmesi bile diğer sürücüler üzerinde potansiyel olarak tehlikeli bir etkiye sahip olabilir.” şeklinde konuştu.

Tesla, bir süredir güvenlik araştırmacılarının ürün ve hizmetlerle ilgili olası sorunları bildirebileceği bir güvenlik açığı açıklama platformu olan BugCrowd aracılığıyla bir hata ödül programı yürütmekte. Şirket, geçerli bir güvenlik açığı için 15 bin dolara, yani 204 bin TL'ye kadar ödül teklif ediyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading